Choď na obsah Choď na menu
 

*PRÍSNE DôVERNÉ!*

22. 2. 2013

 

SEDEM NAJTAJNEJŠÍCH KONŠPIRAČNÝCH TEÓRIÍ

 

V posledných niekoľkých desiatok rokov ožili konšpiračné teórie tvrdiace, že niektoré celebrity v skutočnosti nezomreli ale zmenili si identitu a žili ďalej. Posledným takýmto prípadom je hudobník Michael Jackson a následné video potvrdzujúce špekulácie, že jeho smrť bola fingovaná. V histórií však bolo podobných takýchto teórií a nikdy sa nepotvrdili:

d4a321e5cc_68915798_o2.jpg

1. Michael Jackson

(1958- 2009)

Po tom, čo bol nekorunovaný kráľ popu prehlásený za mŕtveho, objavila sa nejdena konšpiračná teória o tom, že Michael Jackson je stále niekde  medzi živými. Hlavnej teórie pre to, sa stalo ukazujúce postavu nápadne podobnú na tohto speváka, ako vystupuje z vozu koronera. Video bolo natočené už v dobe, kedy by mal už byť Michael Jackson mŕtvy... 

Konšpiračných teórií k Michaelovej osobe je, samozrejme, viac. Jedna z nich tvrdí, že Jackson je mŕtvy už viac ako 20 rokov je do teraz ho zastupoval už iba jeho dvojník (podvodník, vydávajúci sa za Michaela Jacksona). Ďalší, potom celkom vážne uvádza, že MJ bol pochovaný pod miniatúrnou dráhou vlaku jazdiaceho na ranči Neverland. 

A tak, či tak, majú najviac pravdy poznámky, ktoré rozšírujú jeho fanúšikovia na stránkach. Narážajú na to, ako veľmi stúpa cena spevákovho majetku po jeho smrti a často si neodpustia podpichnutie tipu: "Keby zomrel, ešte tak... 4- krát, možno by splatil všetky svoje dlhy."

 

2. Elvis Presley

(1935- 1977)  

Legendární hudebník Elvis Presley

Po tom, čo v roku 1977 to Elvis Presley prehnal s liekmi na predpis, volalo tisíce ľudí na políciu, že ho v Amerike alebo v iných štátoch videli celkom živého. Mnoho jeho fanúšikov malo za to, že smrť legendárneho showmana bola sfalšovaná. Domnievali sa, že ho už nebavilo byť hviezdou a chcel mať pokoj. Aj keď existovalo obrovské množstvo tých, ktorí verili, že ho niekde videli, ani jeden z týchto prípradov sa oficiálne nepotvrdil. 

 

3. Jim Morrison 

(1943- 1971) 

Frontman hudobnej kapely the Doors zomrel v Paríži v roku 1971 avšak podrobnosti o jeho umrtí neboli nikdy dostatočne vyjasnené. Veľa ľudí sa domnieva, že jeho smrť súvisela s užívaním drog, ale keďže nebola vykonaná pitva, objavilo sa i mnoho vážnejších teórií. Niektorí tvrdili, že Morrison nastupoval do lietadla, cez víkend, po svojej smrti, čiže je ešte stále živý a hospodári na kúpenom ranči v Oregone. 

 

4. Andy Kaufman 

(1949- 1984)

Tento americký komik zomrel v roku 1984 na rakovinu pľúc, ale po tom, čo jeho známa komediálna postava Tony Clifton urobil ešte niekoľko predstavení po jeho smrti v Los Angeles, vytvorili sa špekulácie, že je ešte stále nažive. Niektorí z jeho fanúšikov si stáli za tým, že svoj zdravotný stav tajil a vzhľadom k tomu, že bol nefajčiar a vegetarián, bolo menej pravdepodobné, že by u neho prepukla rakovinu pľúc. 

andy.jpg

Sám bavič raz povedal, že pokiaľ by  predstieral svoju smrť vrátil by sa o 20 rokov pozdejšie. Jeho priatelia tento výrok nevypustili z hlavy a s obrovskou nádejou na ňho o dvadsať rokov spomínali. Presne 16. mája 2004 usporiadali pre Andyho večierok na privítanie. Andy, sa však neobjavil... 

 

5. Adolf Hitler 

(1889- 1945) 

Je verejne prijímaná teória, že si vodca Tretej ríše, Adolf Hitler vzal život v podzemnom bunkri v Berlíne 30. apríla 1945. Údajne mal kusnúť do kapsule s kyanidom a zároveň sa zastreliť. Jeho telo malo byť následne zapálené, jeho osobnou strážou SS. Stráž sa obávala, že by Hitlerove telo chceli Rusi odviesť ako trofej do svojej vlasti. 

 

6. Richard Bingham 

(1934- 1999) 

Britský aristokrat známy ako Lord Bingham, či Lord Lucan, zmizol za podivných okolnostiach v roku 1974, po vražde vychovávateľky svojich detí, Sandry Rivettové. Od ranného zmiznutia v čase 8. novembra nebolo potvrdené ani jedno spatrenie osoby. Ako vrah pestúnky bol označený necelý rok po svojom zmiznutí. Je pravdepodobné, že chcel zabiť svoju ženu, ale v tme sa splietol a zabil pestúnku svojich detí. 

 

7. Amelia Earhartová 

(1897- 1937?) 

Amelia Earhartová, sa preslávila ako prvá žena, ktorá sama preletela Atlantický oceán. Tímto, samozrejme, jej ambície neskončili. Osudným sa jej stal neúspešný pokus o oblet celého sveta v roku 1937, kedy jej lietadlo pravdepodobne havarovalo. Earhartová bola najprv prehlásená za nezvestnou, a po čase za mŕtvu. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.