Choď na obsah Choď na menu
 

MJ v Česku!

26. 1. 2013

 Michael v Česku

Bola to práve Praha, ktorú si Michael Jackson vybral ako sochaprague.jpgprvé miesto koncertnej šnúry k albumu HIStory. Na pražskom výstavisku bola vztýčená obrovská socha Michaela Jacksona v nadživotnej veľkosti a dávala vedieť, že práve tu Michael do roka a do dňa bude koncertovať.

A Michael naozaj prišiel. Koncert sa odohral 7. septembra 1996 na Letné a Praha na jeho pobyte zarobila 4 milióny korún. Michael strávil v Prahe 5 dní. Priletel súkromným lietadlom typu Boeing 3. septembra na ruzyňské letisko, odtiaľ odišiel do hotela Intercontinental, kde sa ubytoval v prezidentskom apartmáne.

 
 
 
 
 
Pre každého človeka prague.jpgmusel byť zážitok stretnúť popového kráľa v súkromí. To sa podarilo Zděnkovi Záhradníkovi, ktorý mu robil bodyguarda počas Jacksonovho pobytu v Prahe. Český ochranca mal možnosť spoznať Michaela aj v súkromí. Tvrdí, že slávny spevák bol veľmi tichý a utiahnutý, dokonca mal strach z ľudí. Počas svojho pobytu v Prahe navštívil aj detských onkologických pacientov, či detské domovy, kde rozdával plyšové hračky. Pre Zděnka Záhradníka bol veľký zážitok stretnúť sa s Michaelom Jacksonom osobne:
 
 
 
History World Tour v číslach
* Kráľ popu pri ňom odohral 82 koncertov, na ktoré prišlo viac ako 4,5 milióna fanúšikov v 58 mestách, 35 krajinách a 5 kontinentoch.
* Priemerne každý z týchto koncertov navštívilo skoro 55 000 fanúšikov.
* Celý náklad prevážalo 43 kamiónov.
* Postavené pódium vážilo 550 ton.
* S Michaelom pri turné spolupracovalo viac ako 160 ľudí.
* V každom meste bolo najatých ďalších 200 ľudí, ktorí stavali pódium a 200 ľudí ako ochranka. Len o to, aby pri tejto šou pracovali správne svetlá sa staralo 14 ľudí.
* Vo Wembley vo Veľkej Británii presiahol počet predaných vstupeniek 1 milión ľudí.
* Na Novom Zélande sa vstupenky na 2 koncerty vypredali v rekordnom čase a to za 3,5 hodiny.
 
 
Priebeh Michaelovho pobytu v Prahe:
V štvrtok 5. septembra zostáva kvôli zlému počasiu vo svojom apartmáne, z ktorého má výhľad priamo na svoju obriu sochu, postavenú na Letnej v mieste, kde stál Stalinov pomník a po šiestej hodine odchádza na poslednú skúšku pred koncertom.
michael-visited-the-czech-republic-as-part-of-his-history-world-tour-91--m-4.jpg
Deň pred koncertom sa vydáva na prehliadku Pražského hradu a po prehliadke Chrámu svätého Víta sa stretáva s prezidentom Václavom Havlom. Popoludní odchádza do detského domova na Zbraslavi, a potom do traumatologického detského centra v motolské nemocnici, kde deťom rozdáva hračky, ktoré v stredu v meste nakúpil.
Celá oblasť Letenských sadov je deň pred koncertom uzavretá.
V piatok 7. septembra Michael trávi celý deň v hotelovom apartmáne, ktorý opúšťa až pri odchode na svoje vystúpenie.
 
Policajti v okolí Letenské pláni odkláňajú dopravu, postavené sú 5 km dlhé zátarasy. Od rána tu postávajú stovky fanúšikov, ktorí chcú získať čo najlepšie miesto.148126_415630901838780_228740200_n.jpgUsporiadatelia ich však na Letnú púšťajú až v 14:00 hod. Krátko po siedmej hodine sa na javisku objavuje predskokan, švajčiarský spevák DJ Bobo. V 20.30 hod. začína hlavná show. Na obrích obrazovkách fanúšikovia sledujú dokument, ktorý zachycuje Michaelov umelecký život michael-jackson-talitha-history.gifformou 3D letu v rakete, ktorá sa náhle objavuje priamo na pódiu a z nej vystupuje v zlatom kostýme sám Michael Jacksom. Vystúpenie zahajuje skladbou Scream, odspieva 20 piesní a po 2,5 hodinovej show končí hitom Heal The World. V ten okamžik nad Letnou vypuká obrovský ohňostroj. Hneď po koncerte unavený Michael odchádza späť do hotela.
V nedeľu krátko popoludní Michael odlieta do Budapešti, kde sa koná ďalší z koncertov.

 06-29-michael-jackson_full_600.gif

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zlatý kostým, v ktorom Michael vystúpil, mal cenu asi 17 000 €
 6295390_1_l.jpg
 
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Program turné The History World Tour:

Scream
They Don`t Care About Us
In The Closet
Wanna Be Startin Something
Stranger In Moscow
Smooth Criminal
You Are Not Alone
The Way You Make Me Feel
Medley Jackson 5
* I Want You Back / The Love You Save / I'll Be There
Medley Off The Wall
* Rock With You / Off The Wall / Don't Stop Til You Get Enough
Billie Jean
Thriller
Beat It
Blood On The Dancefloor
Come Together
Dangerous
Black Or White
Earth Song
Heal The World
History

 
 
Príklad kompletného koncertu turné HIStory (Nemecko) si môžete pozrieť tu:
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.