Choď na obsah Choď na menu
 

Joanna Thomae

17. 1. 2013

 Joanna Thomae

Prvýkrát stretla kráľa Popu, keď mala 13 rokov. V tom čase si malé francúzske dievča nemohlo predstaviť kam až ju vášeň k Michaelovi Jacksonovi zavedie. V roku 1996 ho stretla v Monacu počas udeľovania cien World Music Awards. Urobila čokoľvek, aby sa s ním mohla stretnúť.

untitled.png

"Michael nakupoval v hudobninách, spýtala som sa jeho bodyguardov, či ma pustia k nemu a oni súhlasili! Nevedela som pochopiť ako sa mi to mohlo stať! Bola som mu tvárou v tvár a nevedela som jediné slovíčko po anglicky. Bola som v šoku, ale on ma vzal do náručia a upokojoval, bol taký rozkošný! Mala som strašne silný pocit, že ho musím vidieť znova! Chcela som ho vidieť ešte raz!" Lenže Joanna mala iba 13 rokov a žila v malej provincii vo Francúzsku. Šanca uvidieť znovu kráľa popu bola mizivá, ale nevzdávala sa. V roku 1997 navštívila francúzsky koncert turné HIStory. Potom nasledovala každý Michaelov krok po celej Európe, navštívila 13 ďalších koncertov, čakala pred hotelmi, stretnutí - prekvapivo - pribúdalo.

"Nemyslela som si, že by sa mi to niekedy mohlo stať! Bola som proste unesená z radosti, ktorú mi Michael prinášal, keď som ho videla." Postupne Michael začal rozoznávať túto mladú fanúšičku, ktorá ho sledovala kamkoľvek sa pohol.michael-with-joanna-thomae-michael-jackson-16134002-381-278.jpg

"Povedal svojej ochranke, aby ma pustili a vzal ma do náručia, pokaždé, silno ma objal a keď na mňa rozprával, držal moju ruku. Mne samej pripadalo nemožné, aby som zaujala niekoho tak dôležitého ako bol on. Bolo to príliš! Po každom našom stretnutí som sa vrátila domov, pracovala a plánovala ďalšie možné stretnutie."

Ďalšie stretnutie sa konalo na autogramiáde albumu Invincible vo Virgin Megastore NYC v roku 2001. Keď sa dostala na radu Joanna, Michael ju okamžite spoznal a dokonca si pamätal aj jej meno!

  

Joanna sa objaví v 05:36 minúte.

Spýtal sa kde býva a nakoniec si vypýtal aj telefónne číslo.  Odvtedy začalo ich priateľstvo nadobúdať nový smer. Michael pozval Joannu na návštevu Neverlandu a neskôr do Las Vegas, kde prechodne býval. Avšak peniaze sa míňali a Joanna sa musela vrátiť späť do Francúzska. V deň odchodu jej Michael navrhol, že ju odvezie. "Sedela som na dlážke v jeho limuzíne, on držal moju ruku a pozeral mi do očí. Povedal mi, že som úžasná, verná a že by chcel, aby som s ním strávila viac času, aj s jeho deťmi. Jedla s nimi, robila všetky veci s nimi, prišla do Neverlandu! Bola som ohromená, úplne mimo! Túžila som po tom všetkom, ale nechápala som prečo to navrhol práve mne. Celý čas sa ma pýtal, či mu rozumiem. Chcel si byť istý, či rozumiem tomu čo mi rozprával. Keď som vystúpila z auta, nechcela som sa vrátiť domov." Ale Joanna nemala na výber. "Párkrát mi potom ešte zavolal domov do Francúzska, ak bolo neskoro v noci, zanechal mi správu, stále ich mám. Povedal mi pár komplimentov a veľa pekných a sladkých vecí. Joanna chcela odísť naspäť do Neverlandu, viac ako čokoľvek iné. Keď sa jej to podarilo, Michael nebol doma, práve nakupoval. Neskôr ju pozval, aby ho sprevádzala. Prišiel v limuzíne s niekoľkými deťmi pri sebe a jediné voľné miesto bolo vzadu v aute.

"Musela som sa pretlačiť okolo neho, aby som si mohla sadnúť. Keď som sa krčila nad ním, zrazu si ma privinul. Počas celej jazdy držal moju ruku. Bol veľmi nežný a milujúci, spýtal sa ma prečo ho mám rada, prečo preňho robím všetky tie veci. Potom ma vzal za bradu a pobozkal. Nedokázala som myslieť na nič, iba som v duchu kričala: "Nemôžem uveriť!!" Ten večer sa Michael a Joanna vrátili do Neverlandu. Pozval ma sledovať Kráľa prsteňov v jeho spálni. Filmu som nevenovala veľkú pozornosť, bola som príliš rozrušená. Michael mi povedal, aby som sa upokojila a dal mi pyžamo s Mickey Mouseom, podobné aké mal na sebe on. Stále som mala problémy s rozprávaním, pretože som bola z jeho prítomnosti úplne paf! Je to veľmi zložité, musíte mať veľa sebadôvery, aby ste akceptovali, že taká neuveriteľná osoba trávi s vami čas a zdieľa svoje súkromie. Do konca života mám na ten večer nezabudnuteľné spomienky. Ďalší deň strávili zábavou v Neverlande. "Ukázal mi veľkú škatuľu, kde mal všetky moje listy a fotky, potom si ma doberal a pýtal sa ma koľko chcem mať detí."

"Raz som zostala sama v Neverlande. Dali mi jasne najavo, že nie som vítaná. Nechcela som vzbudzovať záujem médií, takže som odišla." Kým bola Joanna na ceste domov, Michael bol zatiahnutý do nového škandálu so zneužívaním. Joanna intenzívne sledovala celý prípad a párkrát sa vrátila do Las Vegas, aby ho videla. V snahe pomôcť mu prijala ponuku na rozhovor v televízii.

Prepis z rozhovoru:

TV: „Si priateľka Michaela Jacksona?“
Joanna: „Máme špeciálny vzťah. Skutočne sa o mňa stará. Ja sa starám oňho. To je všetko čo môžem povedať. Bozkávame sa, ale zvyšok je súkromný.“
TV: „Aký bol potom váš vzťah?“
Joanna: „Michael bol ako otec alebo ako brat. Nič viac. Správal sa úplne normálne, ako keď sa hráš s bratom.“
TV: „Požiadal ťa niekedy, aby si s ním spala v posteli?“
Joanna: „Nie.“
TV: „Nikdy si nestrávila večer v jeho posteli?“
Joanna: „Zostala som tam, ale iba sme pozerali filmy.“
TV: „A keď prišiel čas na spanie...“
Joanna: „Spíme počas dňa. Je to ako...nemôžeš predsa spať, keď sa dostaneš do Neverlandu!“
TV: „Ak by sa ťa Michael spýtal, či si ho vezmeš, odpovedala by si ´áno´?“
Joanna: „Áno, povedala by som áno. Ale on ma nepožiada o ruku."

 

michael-today-tomorrow-always-michael-jackson-15279698-400-329.jpgDnes už Joanna vie, že bola zmanipulovaná a slepo verila, že rozhovor Michaelovi pomôže. Ľudia však predávali jej príbehy novinárom a všetko sa prekrucovalo. "Chcela som to Michaelovi vysvetliť, povedať mu, že som neprijala jediný dolár za ten rozhovor a nemám nič spoločné s článkami, ktoré vyšli v bulváre. Ale prišlo mi sebecké a patetické riešiť svoje malé problémy, kým on sa vysporadúval s obvineniami." Joanna krížila jeho cestu počas celého súdneho procesu. Jedného dňa ju Michael spozoroval na chodníku, keď odchádzal limuzínou k súdu. "Prikázal zastaviť auto a povedal mi, že so mnou musí súrne hovoriť počas nasledujúcich dní." Keď súdny proces skončil zbavením Michaela viny, bolo to posledný krát, kedy ho Joanna videla. Nikdy viac s ním už neprehovorila.

imagescavpxus2.jpgDnes vedie normálny život, má krásnu rodinu, aj keď ľudia okolo nej si mysleli, že je klamárka, ale ona urobila všetko čo mohla, aby tak nevyzerala. Pred jeho smrťou Joanna dúfala, že sa opäť raz stretnú a pokojne porozprávajú, ale to sa už nikdy nestalo.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

cheap essay buy w91cqg

GregoryEnake,5. 4. 2023 12:44


You've made your stand extremely well.!
write phd thesis https://homeworkcourseworkhelps.com dissertation help online https://bestcheapessaywriters.com